به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار هوشیار عصر دوشنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه تصریح کرد: در پی بازسازی ستونهای حرم مطهر، مهندسین متوجه شدند که ستونها به ارتفاع هشت متر داخل زمین فرو رفته است.
وی افزود: در واقع در طول سالیان متمادی و وقوع حوادث مختلف در این منطقه جغرافیایی، خاک کربلا هشت متر بالا آمده بطوریکه برخی روستاها به مرور زمان در زیر خاک دفن شدهاند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان متذکر شد: در هنگام کاوش و مطالعه ستونها صحنه جنگ عاشورا کشف شده بطوریکه برخی ادوات جنگی و ابزارآلات و اسباب به جا مانده نیز کشف شده است.
هوشیار با تأکید بر اینکه تقلیل حجم ستونهای حرم مطهر یکی از مهمترین پروژههای عمرانی است که استان اردبیل نیز در آن مشارکت دارد، اضافه کرد: به دلیل اینکه ستونها با ضریح ۱۶۰ سانتیمتر فاصله دارد برای زیارت زائرین ایجاد مشکل کرده است.
وی متذکر شد: این طرح با دقت علمی در حال اجرا است و به اندازه ۲۱۰ سانتیمتر ستونها تقلیل میشود که بر اساس ضرورتهای فنی یکی از پروژههای شاخص عمرانی در اطراف حرم امام حسین (ع) است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان با بیان اینکه تمامی هزینههای پروژههای عمرانی توسط مردم و خیرین تأمین میشود، اضافه کرد: برای اجرای این طرح نیز یک شهروند شیعی ۲۰۰ میلیارد ریال اختصاص داده است.
وی همچنین به اتمام برخی پروژههای کلان در حرمین اشاره کرد و گفت: از جمله ساخت درب خاتمکاری حرم حضرت ابوالفضل (ع)، بیمارستان ۱۲۰ تخت خوابی امام سجاد (ع)، تعویض درب مطلای حرم امام علی (ع) و ساخت صندوقچه قبور امامان مطهر در کاظمین است.
به گفته هوشیار یکی از پروژههای شاخص عمرانی نیز بازسازی مسجد صفویه در کاظمین است که به صورت مطلوب در شمال حرم اجرایی شده است.
جمعآوری ۱۰ میلیارد ریال نذورات مردم اردبیل در سه سال
رئیس ستاد عتبات عالیات استان اردبیل همچنین در خصوص میزان مشارکت این ستاد در برنامههای بازسازی تصریح کرد: از استان اردبیل ۱۰۰ نفر در امر بازسازی عتبات عالیات مشغول به خدمت هستند.
هوشیار با بیان اینکه عملیات بازسازی به افراد مجرب و متخصص نیازمند است، تأکید کرد: در طول مدتزمان بازسازی از مهندسین خبره استفاده میشود.
وی با بیان اینکه میزان مشارکتهای مردمی در امر بازسازی عتبات عالیات از سال ۸۵ تا ۹۲ مشخص نیست، ادامه داد: در طول این سالها کمکها به صورت متفرقه دریافت شده است.
رئیس ستاد عتبات عالیات استان متذکر شد: بعد از سال ۹۲ مردم استان اردبیل نزدیک به ۱۰ میلیارد ریال نذورات نقدی و جنسی و اهدای زمین داشته اند.
نظر شما